Veel gestelde vragen
Contact

Kloppen uw energiefacturen wel?

Het handmatig inboeken van ingekomen facturen, de controle op juistheid, het ter goedkeuring aanbieden en archiveren kost veel tijd. Soms blijven facturen liggen of raken ze zoek waardoor u niet op tijd aan uw leveranciers betaalt en sancties riskeert.

 

Een energiefactuur bevat vaak een complexiteit van gegevens, omschrijvingen, kosten en onduidelijkheden. Hierdoor is het voor een organisatie niet altijd duidelijk waar men nu eigenlijk voor betaalt.

Wat houdt onze dienstverlening Factuurbeheer in?

  • Bij Factuurbeheer van WHC controleren wij de energieverbruiken volgens de factuur met de verbruiken volgens de geregistreerde meterstanden in de energiesoftware. Wij accorderen vervolgens de facturen voor u, volgens een met u afgesproken procedure en proces, wanneer meterverbruik en factuurverbruik overeenkomen.
  • Wij kunnen een onderdeel zijn van uw administratie-boekhoudprogramma, maar kunnen ook via een volmacht de facturen rechtstreeks naar ons laten sturen, alvorens wij de facturen voor akkoord gestempeld naar u doorsturen, zodat u ze kunt betalen.
  • Wij houden bij of alle facturen worden ontvangen, zodat u niet in een volgens boekjaar voor verrassingen komt te staan.
  • Wij onderhouden een nauw contact met de debiteurenadministratie van uw bedrijf.
  • Naast energiefacturen kunnen wij ook facturen voor onderhoud voor u controleren op juistheid.
  • Wanneer facturen ontbreken of niet akkoord zijn, nemen wij rechtstreeks contact op met de leverancier of netbeheerder.

 

Enkele voorbeelden!

  • Te hoge voorschotnota’s, waardoor gedurende langere perioden onnodig geld uitstaat bij de energiebedrijven;
  • Het ten onrechte heffen van energiebelasting, zoals energiebelasting heffen op aardgas dat gebruikt wordt door een WKK installatie, of het aardgasverbruik belasten in de hoogste staffel, terwijl er geen sprake is van blokverwarming;
  • Verkeerde verbruiken op eindfacturen, waardoor een te hoge eind- of jaarafrekening plaatsvindt.

Factuurcontrole
Bij factuurcontrole controleren wij jaarlijks één derde van alle energiefacturen op correctheid voor wat betreft gemaakte prijsafspraken, doorlopen REB-staffels en voeren een beknopte contractoptimalisatie uit. Het deel dat wordt gecontroleerd, wordt bepaald op basis van afwijkende energiekostenkengetallen die wij uit het energiemonitoringssysteem E-bench halen. De ervaring leert dat met regelmaat kosten worden gereduceerd en het de investering waard is.

Desgewenst stellen wij voor u een beknopte rapportage op met bevindingen en aanbevelingen waar u uw voordeel mee kunt doen.

 

 

Vele bedrijven gingen u al voor, waaronder:

WHC neemt met Factuurbeheer alle zorg rondom energiefactuurregistratie uit handen en monitort direct uw energieverbruik!

Nieuws items

Is ICT de oplossing voor een verouderde vastgoeddatabase en een duurzame toekomst?

Elk jaar doet NVDO uitgebreid onderzoek naar welke onderwerpen en thema’s de onderhoudssector bezighouden. Ook dit jaar zijn er nieuwe thema’s bijgekomen en zijn oudere...

Lees meer

Het nut van het PvE Gezonde Kantoren

Het nut van een gezond kantoor lijkt logisch, maar hoe is dat bij u? Welke regels horen hierbij?   Om u enig inzicht te geven...

Lees meer

DUMAVA…druk met subsidiegeld ophalen

Er komt weer een nieuwe ronde van de DUMAVA subsidie aan. Dit biedt dus weer een mooie kans om uw DUurzaam MAatschappelijk VAstgoed te verduurzamen....

Lees meer

Groene Stroom, verdiepen loont!

De overheid stimuleert organisaties om energie te besparen, ofwel de hoeveelheid energie die je als organisatie verbruikt te verminderen. Dit is een belangrijke eerste stap...

Lees meer

Duurzaam op de Werkvloer

Naast het uitvoeren van technische maatregelen om de gebouwschil of installaties te verduurzamen, is er ook een aspect van energieverbruik wat abstracter ligt. Het gedrag...

Lees meer