Veel gestelde vragen
Contact

Veilig werken aan elektrotechnische installaties – VOP (NEN 3140)

Werkgevers hebben een Zorgplicht, dat zij hun medewerkers veilig laten werken met en in de nabijheid van elektrische installaties. Bovendien behoren elektrische arbeidsmiddelen veilig te zijn om mee te werken. Als een werkgever een NEN 3140 traject ingaat, behoort hij een schriftelijke aanwijzing te geven aan de werknemer. Een voorbeeld van een aangewezen persoon is een VOP-er (Voldoende Onderricht Persoon).

Ook zijn de verzekeringsmaatschappijen druk bezig met brandveiligheid binnen een gebouw. Een groot deel van de ontstane branden komt voort uit een slechte elektrotechnische installatie. Verzekeringsmaatschappijen eisen dan ook dat een NEN 3140 inspectie/rapportage repeterend gedaan wordt en aanwezig is.

 

Opbouw workshop

• Theoretische uitleg door gebruik te maken van het technische cursusboek ‘NEN 3140 Voldoende onderricht persoon’ met praktijkvoorbeelden, bedrijfsfilm, etc.;

• Behandelen van voorbeelden (interactief) omtrent de organisatorische aspecten, zoals definities, aanwijzingsbrief, logboekfunctie, huishoudelijk reglement, etc.;

• Praktijkrondgang en constateren elektrotechnische gebreken en wat wel/niet mag worden opgelost door een VOP-er;

• Toets van theoretische en praktische kennis.

 

Onderwerpen

• Uitvoeren van visuele controles;

• Uitvoeren van metingen en het testen;

• Signaleren en (direct) verhelpen van gevaarlijke situaties;

• Zoveel mogelijk voorkomen van het ontstaan van gevaarlijke situaties.

 

Resultaat

Na het volgen van de workshop zijn de deelnemers in het bezit van de juiste kennis, kunde en ervaring en beschikken zij over het inzicht wat wel/niet is toegestaan bij hun dagelijkse werkzaamheden als VOP-er.

 

Bestemd voor:

Personen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verrichten, zoals lampen en zekeringen vervangen, controle op naleven veilige elektrotechnische situaties, e.d. Direct inschrijven

Meer aanbod in cursussen

Vakgebied: Onderhoud
Studievorm: Workshop
Dagdelen: 1 dagdeel
13.30-17.00 uur
Prijs: € 350,- (exclusief btw)
Bij niet tijdig afmelden (minimaal 2 weken van tevoren) zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Doorgang vindt plaats bij een minimale deelname van 2 personen op ons kantoor te 's-Hertogenbosch. Op verzoek is het mogelijk om de cursus in-company te verzorgen, bij een minimale deelname van 4 personen.

LET OP:
Door de huidige ontwikkelingen omtrent het corona virus is het op dit moment helaas niet mogelijk bij ons een opleiding te starten. De ontwikkelingen van het coronavirus blijven elkaar snel opvolgen dus het is voor ons nog niet mogelijk om te zeggen vanaf wanneer dit wel weer mogelijk is. Mochten er ontwikkelingen zijn waardoor het volgen van een opleiding weer mogelijk is dan zullen wij dat op onze site aangeven. Houd deze dan ook goed in de gaten.
Docent: Veilig werken aan elektrotechnische installaties - VOP (NEN 3140)
Plaats: WHC, Europalaan 12C te ‘s-Hertogenbosch.
Op verzoek is het ook mogelijk de opleiding in-company te verzorgen.
Meer informatie: Download leaflet