Veel gestelde vragen
Contact

Introductie Exploitatiekostenbeheer

Deze workshop is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de mogelijke besparingen op de exploitatiekosten door op strategische momenten goede keuzes te maken voor wat betreft investeringen in het gebouw en de gebouwgebonden installaties, zoals opgenomen in het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de LCC methodiek.

Datum voorjaar
do 21-02-2019

Datum najaar
do 10-10-2019

Onderwerpen

• Exploitatiekosten volgens NEN 2699;

• (Duurzaam) Meerjarenplan (onderhoud en energie);

• LCC methodiek en rekenmodel;

• Mogelijke alternatieven investeringen bouwkundige elementen en installatiedelen.

 

Resultaat

Met de opgedane kennis en praktische tips kunt u een bewuste, onderbouwde keuze maken over de uit te voeren vervangingsinvestering.

Indien u behoefte heeft aan meer inhoudelijke kennis over de onderwerpen, dan kunt u de cursussen Onderhoudsbeheer en Energiebeheer volgen.

 

Bestemd voor:

Beslissers in bestaande utiliteitsgebouwen die bijvoorbeeld voor de keuze staan het gebouw te revitaliseren, waardoor de onderhoudsconditie (volgens NEN 2767) en het energielabel (volgens EPBD) wordt verbeterd. Het geldt ook beslissers van nog te bouwen utiliteitsgebouwen die tijdens de voorbereidingsfases, keuzes moeten maken en de gevolgen willen weten voor de toekomstige exploitatiekosten. Direct inschrijven

Meer aanbod in cursussen

Vakgebied: Exploitatie
Studievorm: Workshop
Dagdelen: 1 dagdeel
13.30-17.00 uur
Prijs: € 350,- (exclusief btw)
Bij niet tijdig afmelden (minimaal 2 weken van tevoren) zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Doorgang vindt plaats bij een minimale deelname van 2 personen op ons kantoor te 's-Hertogenbosch. Op verzoek is het mogelijk om de cursus in-company te verzorgen, bij een minimale deelname van 4 personen.

LET OP:
Door de huidige ontwikkelingen omtrent het corona virus is het op dit moment helaas niet mogelijk bij ons een opleiding te starten. De ontwikkelingen van het coronavirus blijven elkaar snel opvolgen dus het is voor ons nog niet mogelijk om te zeggen vanaf wanneer dit wel weer mogelijk is. Mochten er ontwikkelingen zijn waardoor het volgen van een opleiding weer mogelijk is dan zullen wij dat op onze site aangeven. Houd deze dan ook goed in de gaten.
Docent: ir. ing. P.E.R. (Rinto) Dusée - partnerbedrijf Assidusee BV
Plaats: WHC, Europalaan 12C te ‘s-Hertogenbosch.
Op verzoek is het ook mogelijk de opleiding in-company te verzorgen.
Meer informatie: Download leaflet