Veel gestelde vragen
Contact

Onderhoud- en energiebeheer voor facilitaire ondersteuners

De milieudoelstellingen die volgen uit de missie en visie van uw organisatie, vragen ten aanzien van huisvestingsbeleid en energie- en onderhoudsbeheer om concrete invulling op beheer- en uitvoerend niveau. Bij de invulling hiervan zijn veelal huismeesters en opzichters betrokken en zij spelen derhalve een cruciale rol bij het efficiënt energie- en onderhoudsbeheer, dat moet resulteren in het verlagen van de exploitatiekosten, tevreden gebouwgebruikers en een langere levensduur van de gebouwen.

 

Onderwerpen

• Huisvestingbeleid en visie toegespitst op huismeesters;

• Bouwkunde: materiaalsoorten met veel voorkomende gebreken, mogelijke oorzaken en oplossingen en gevolgen voor onderhoud en energie;

• W- en E- installaties: installaties met veel voorkomende gebreken, mogelijke oorzaken en oplossingen en gevolgen voor onderhoud en energie;

• Het geleerde in de praktijk brengen door een bezoek aan een n.t.b. locatie waar een en ander in kaart wordt gebracht. Vervolgens worden de ervaringen uitgewisseld.

 

Resultaat

Aan het einde van de cursus hebt u inzicht in de beheersplannen (MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP) en EnergieEfficiencyPlan (EEP)) en het herkennen van diverse materiaalsoorten en installaties. Tevens hebt u geleerd hoe om te gaan met registratie, analyse en rapportage van storingen, klachten en energieverbruik.

 

Bestemd voor:

Facilitair ondersteuners, zoals huismeesters, gebouwbeheerders, conciërges, opzichters met geen of een gedeeltelijke technische achtergrond. Direct inschrijven

Meer aanbod in cursussen

Vakgebied: Onderhoud
Studievorm: Cursus
Dagdelen: 4 dagdelen
13.30-17.00 uur
Prijs: € 990,- (exclusief btw)
Bij niet tijdig afmelden (minimaal 2 weken van tevoren) zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Doorgang vindt plaats bij een minimale deelname van 2 personen op ons kantoor te 's-Hertogenbosch. Op verzoek is het mogelijk om de cursus in-company te verzorgen, bij een minimale deelname van 4 personen.

LET OP:
Door de huidige ontwikkelingen omtrent het corona virus is het op dit moment helaas niet mogelijk bij ons een opleiding te starten. De ontwikkelingen van het coronavirus blijven elkaar snel opvolgen dus het is voor ons nog niet mogelijk om te zeggen vanaf wanneer dit wel weer mogelijk is. Mochten er ontwikkelingen zijn waardoor het volgen van een opleiding weer mogelijk is dan zullen wij dat op onze site aangeven. Houd deze dan ook goed in de gaten.
Docent: J.A.A. (Hans) van Vught
Plaats: WHC, Europalaan 12C te ‘s-Hertogenbosch.
Op verzoek is het ook mogelijk de opleiding in-company te verzorgen.
Meer informatie: Download leaflet