Veel gestelde vragen
Contact

Hoe controleer ik de EPC in nieuwbouw?

Deze praktijkgerichte workshop EPC is opgezet voor handhavers, zodat zij tijdens het beoordelen in de voorbereidings- en uitvoeringsfase van een bouwproject (utiliteitsbouw) weten waarop zij moeten letten. Veelal hebben de handhavers een bouwkundige achtergrond en zijn misleidende omschrijvingen van installatieleveranciers niet altijd direct waarneembaar. Zo zijn de voorgestelde energiebesparende maatregelen ook niet altijd uitvoerbaar, met als gevolg kans op koudebruggen of moeilijk regelbare installaties.

 

Onderwerpen

• Veel voorkomende installatieconcepten;

• Aandachtspunten tijdens de voorbereidingsfase;

• Aandachtspunten tijdens de uitvoeringsfase.

 

Resultaat

Veel tips, trucs en praktijkvoorbeelden waar de handhaver in de voorbereidingsfase (dus tijdens het toetsen van de bouwaanvraag en EPC berekening) zijn voordeel mee kan doen, zonder dat inhoudelijke EPC berekeningen worden behandeld. Een checklist voorhanden waardoor de handhaver precies weet waar hij op moet letten tijdens de uitvoering van de bouw. Inzicht verkregen in installatieconcepten met hoog temperatuur koeling en laag temperatuur verwarmingssystemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van installaties als WKO, warmtepompen, PV cellen, etc.

 

Bestemd voor:

Handhavers die verantwoordelijk zijn voor het toetsen van de EPC berekeningen en voor handhavers die tijdens de uitvoering van de bouw de controle in het werk uitvoeren. Direct inschrijven

Meer aanbod in cursussen

Vakgebied: Onderhoud
Studievorm: Workshop
Dagdelen: 1 dagdeel
13.30-17.00 uur
Prijs: € 310,- (exclusief btw)
Bij niet tijdig afmelden (minimaal 2 weken van tevoren) zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Doorgang vindt plaats bij een minimale deelname van 2 personen op ons kantoor te 's-Hertogenbosch. Op verzoek is het mogelijk om de cursus in-company te verzorgen, bij een minimale deelname van 4 personen.

LET OP:
Door de huidige ontwikkelingen omtrent het corona virus is het op dit moment helaas niet mogelijk bij ons een opleiding te starten. De ontwikkelingen van het coronavirus blijven elkaar snel opvolgen dus het is voor ons nog niet mogelijk om te zeggen vanaf wanneer dit wel weer mogelijk is. Mochten er ontwikkelingen zijn waardoor het volgen van een opleiding weer mogelijk is dan zullen wij dat op onze site aangeven. Houd deze dan ook goed in de gaten.
Docent: J.A.A. (Hans) van Vught
Plaats: WHC, Europalaan 12C te ‘s-Hertogenbosch.
Op verzoek is het ook mogelijk de opleiding in-company te verzorgen.
Meer informatie: Download leaflet